Преминаване към съдържанието

5 начина да подобриш имунитета на детето си още сега!

09 Nov, 2018 16

Течащи носове. Непрекъснати настинки. Повтарящ се грип.  Повечето родители смятат, че тези състояния са нормални, когато децата ходят на детска градина или училище. Вярват, че се случват на всички. Но не всички деца се разболяват. Не всички деца имат хрема. Не всички деца ще бъдат постоянно болни.

В сезона на настинките и гриповете наистина има как да предпазиш детето си от върлуващите микроби и бактерии, които го връхлитат отвсякъде. Но за целта трябва да промениш не само навиците на детето си, но и своите собствени. Ето как да го направиш:

КАЖИ ДА НА ПОВЕЧЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Моркови, зелен фасул, портокали, ягоди: Всички те съдържат много подобряващи имунитета фитонутриенти, като витамин С и каротиноиди. Фитонутриентите могат да увеличат производството бели кръвни клетки и интерферон, антитяло, което покрива клетъчните повърхности и блокира вирусите. Проучванията показват, че диета, богата на фитонутриенти, също може да защити срещу такива хронични заболявания като рак и сърдечни заболявания в зряла възраст. Ето защо е важно да научиш детето си да се храни с 5 порции плодове и зеленчуци дневно. Така, не само ще му помогнеш да се бори с вирусите и настинките, но и ще се погрижиш за бъдещето му като го превърнеш във възрастен, който знае как да се грижи за себе си.

УВЕРИ СЕ, ЧЕ ДЕТЕТО ТИ ПОЛУЧАВА ЗДРАВОСЛОВНО КОЛИЧЕСТВО СЪН ВСЕКИ ДЕН

Повечето деца не получават необходимото количество сън. В зависимост от възрастта те се нуждаят от десет до 14 часа сън на ден. И качеството на съня е най-важно. За правилна секреция на мелатонин (нашия хормон на съня), децата трябва да спят на тъмно, без изкуствена светлина. Тъй като е показано, че електромагнитната честота влияе върху качеството на съня, увери се, че стаята на детето ти е изолирана от такава. Увери се, че всички електронни устройства са изключени или по-добре, просто ги дръж  в друга стая и не позволявай детето ти да заспива с телефона, таблета или телевизора включени до него.

УПРАЖНЯВАЙТЕ СЕ РЕДОВНО… ЗАЕДНО

Знаеш колко са важни тренировките при възрастните за поддържане на здраво и добре изглеждащо тяло. Но знаеше ли, че те са изключително важни и за поддържане на имунната система не само при възрастните, но и при децата. Ето защо, ако искаш да помогнеш на детето си да се бори по-лесно с вирусите и микробите, научи го да се упражнява редовно. Как? Като го правите заедно. Определи време, в което ще се упражнявате заедно, ще ходите на определени тренировки или ще тичате в парка. Ти избери заниманието. Важно е да научиш детето ти да се движи, а това става най-добре с помощта на личния пример.

ПОГРИЖИ СЕ ЗА ХИГИЕНАТА

Борбата с микроби  технически не подобрява имунитета, но е чудесен начин да се намали стреса на имунната система на детето. Ето защо, увери се, че детето често мие ръцете си със сапун. Трябва да обърнеш специално внимание на неговата хигиена преди и след всяко хранене и след като сте играли навън, веднага след детска градина или училище и веднага след като е играло с домашни любимци. Когато сте навън, носи мокри кърпички за бързо почистване. За да помогнеш на детето да си създаде този навик, нека то само избира формите и ароматите на сапуните. Така ще се забавлява докато си мие ръцете и ще превърне това в любимо свое занимание.

Друга ключова стратегия: Ако детето се разболее, изхвърли  четката му за зъби веднага.  Детето не може да хване два пъти същия грип, но вирусът може да се спусне от четка за зъби до четка за зъби, като зарази други членове на семейството. Ако това е бактериална инфекция  в гърлото, обаче, детето  може да се инфектира с едни и същи микроби повече от веднъж.  В този случай, хвърлянето на четката за зъби защитава както детето, така и останалата част от  семейството.

ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ ЩЕ ПОМОГНАТ ЗНАЧИТЕЛНО ДА УВЕЛИЧИШ ИМУНИТЕТА НА ДЕТЕТО СИ

Най-добрите добавки за подсилване на имунната система на детето са тези съдържащи витамин D и цинк, омега-3 мастни киселини и витамин С.  Ето защо, ако искаш да предпазиш детето си от сезонните вируси и настинки, както и да му помогнеш да изгради здрав имунитет в бъдеще, рибеното масло Rosita Evclo е твоето решение. Напълно натурално, то съдържа нужното количество витамин D, омега-3 мастни киселини и още редица витамини, които ще подсилят имунитета на детето ти.

ПОРЪЧАЙ РИБЕНОТО МАСЛО ROSITA EVCLO ОЩЕ СЕГА!

1
Free Gift