Преминаване към съдържанието

5 основни предимства от използването на бамбукова четка за зъби

23 Aug, 2019 189

Защо да използваме бамбукова четка за зъби?

Тук ще споменем 5 основни предимства на бамбуковите четки пред традиционните пластмасови такива.

Знаете колко важна е правилната орална хигиена за здравето на зъбите и венците Ви. А знаете ли, че изборът на правилна четка за зъби също е от изключителна важност?

Каква е Вашата четка за зъби?

Може би използвате електрическа четка?

Или пък просто влизате в магазина и избирате някоя четка за зъби по цвят?

Или пък имате нужда от специална четка, защото зъбите или венците Ви са чувствителни?

Изборът на четка за зъби е важен, не само ако искате да се погрижите за здравето си, но и за опазване на природата. Стандартните четки и главите на електрическите такива са направени от трудно разградима пластмаса. Сменяни на всеки 3 месеца, това означава милиони тонове отпадъци, които изхвърляме в природата.

За щастие има как да променим това още днес.

Създадени с грижа за човека и природата, напоследък все повече навлиза в употреба природо съобразната бамбукова четка за зъби. Тя има естествена защита от бамбука срещу бактериите и предлага на собственика си мореден стил на живот и поддръжка на оралната хигиена.

Ето 5 причини да замените стандартната си четка с бамбукова четка за зъби.

Тази бамбукова четка за зъби е Eco-Friendly

На пръв поглед трудно може да се оцени разликата между пластмасова, електрическа и бамбукова четка за зъби.

И трите служат, за да почистите с тях зъбите и венците си, нали?

Всъщност, основната разлика е фактът, че материалът, използван за пластмасови четки за зъби (нефт), изисква много енергия за обработката и по същество е био неразградим. За да се разгради една пластмасова четка са нужни около 1000 години. Като през това време тя отделя токсини в околната среда. Същото важи и за електрическите четки. Друг проблем при тях е нуждата от зареждане, което изразходва допълнително електричество.

От друга страна, дръжката на една бамбукова четка за зъби е направена от 100% бамбук и може да се разгради за значително по-малко време.

Отделно, четините ѝ са направени от найлон и могат лесно да бъдат рециклирани след употреба. В допълнение, батериите на електрическите четки са изключително токсични.

Естествена грижа за оралната хигиена с бамбукова четка за зъби

Бамбуковите четки за зъби са антимикробни заради бамбуковото дърво.

Това гарантира, че растежът на бактерии се ограничава по естествен път. Накратко, те се борят с микробите, докато почистват зъбите Ви по най-добрия възможен начин. Използвайки бамбукова четка за зъби, ще се предпазите от образуването на кариеси чрез силата на природата.

Четка за зъби за повече устойчивост

Бамбуковите растения са известни с това, че имат нужда от много малко време, за да израстат. В някои книги дори се говори, че бамбуковото дърво е най-бързо растящото растение на земята. Със своя антимикробен състав, бамбуковите растения нямат нужда от торове или пестициди за подсилване на растежа. Тоест, за създаването на бамбуковите четки за зъби се използват предимно естествени органични материали.

Изглежда добре

Бамбуковите четки за зъби са стилни и уникални. Често дръжките са направени със специален дизайн, който позволява по-добър захват. Опаковките им също са направени от рециклируеми материали. Това допълнително допринася за опазване на околната среда.

Бамбуковата четка е по-лесна са за пренасяне

В сравнение с електрическите и пластмасови четки, бамбуковите четки за зъби са по-лесни за пренасяне.

Те не изискват електричество и това ги прави идеални при пътуване. Бамбуковите четки са леки и няма да натежат по никакъв начин на багажа Ви. А без нуждата от зареждане ще спестите от електричество и ще се погрижите за природата.

Четка за зъби от ново поколение

Ако искате да се погрижите както за оралната си хигиена, така и за природата, доверете се на DR. Hishams.

Специално разработена от най-добрия зъболекар в Нова Зеландия с цел да се погрижи за хората и природата, тази бамбукова четка за зъби е тук, за да:

  • Почисти зъбите и да разгради плаката;
  • Прогони лошия дъх;
  • Създаде здравословен алкален баланс на устната кухина;
  • Предотврати разрушаването на зъбите;
  • Помогне за предотвратяване износването на зъбите от киселинна ерозия;
  • Успокои чувствителните зъби и възпалените венци;
  • Помогне за облекчаване на сухота в устата (Ксеростомия), като стимулира и подхранва естественото производство на слюнка.

Погрижете се не само за зъбите и венците си, а и за природата с тази 100% натурална, бамбукова четка за зъби.  Поръчай още сега!

 
1
Free Gift