Преминаване към съдържанието

Как да избелиш зъбите си без да ги увредиш?

10 Nov, 2020 122

Избелване на зъбите без увреждане - мисията възможна

Усмивката е един от универсалните начини за общуване, за това не трябва да се учудваме, че всички искаме здрава и хубава усмивка.

Всеки ден на пазара се появяват все повече продукти за избелване на зъби, да не забравяме и стоматологичните процедури, които не са чак толкова безопасни за емайла. Въпросът е, как да постигнем резултата на онези поразително бели усмивки, които виждаме всеки ден в интернет или по телевизията? И какви са недостатъците на тези козметично “генерирани” бели усмивки?

Съществува голям риск от трайно увреждане на емайла, ако се опитаме да избелим прекалено много зъбите си. Всеки, които се е интересувал по темата, знае че: кафето, цигарите, чаят и червеното вино са най-честите причинители за обезцветяването на зъбите. Лошата новина е, че повечето от виновниците са добре вкоренени или направо пристрастяващи навици. За щастие, след като човек наистина реши да направи промяната, това е доста лесно.

Двете най-често срещани оплаквания от избелването на зъбите са: повишена чувствителност на зъбите и болка във венците.

 

Съществуват два метода за избелване

Механични методи


Те използват абразивни пасти за премахване на повърхностни и външни петна от зъбите. Начинът им действие на се състои в механичното отстраняване на бактериалната плака и пигментацията от повърхността на зъба.

Химични методи


Химичните методи използват различни избелващи “агенти” за отстраняване както на външни, така и на вътрешни петна.

Но как да избелим зъбите си, без да разрушаваме емайла и да ги увреждаме допълнително?


Реминерализиращият прах за избелване на зъби Shine на OraWellness е продукт, който осигурява естественото избелване на зъбите, като същевременно

 помага да бъдат по-здрави и в дългосрочен план. Добавяме и статистически данни за отзиви на клиенти, които използват продукта:

  • 85,8% от клиентите са открили, че зъбите им са по-малко чувствителни (признак на реминерализация);
  • 67% от клиентите смятат, че зъбите им са по-бели от използването на Shine;
  • над 90% биха препоръчали Shine на своите приятели.


По-нататъшни проучвания от OraWellness обаче разкри, че има много други реални странични ефекти относно избелващите процедури:

  • загрубяване и омекотяване на повърхността на зъбите;
  • по-голям рист от деминерализация на зъбите;
  • повишен риск от фрактура на зъбите;
  • увреждане на вече направена зъбна процедура;
  • смяна на цвета на пломбата.

Реминерализиращият прах за избелване на зъби на OraWellness Shine е подложен на множество изследвания, като едното от тях показва, че абразивността на продукта е 33. Какво означава това?

Относителна дентинова абразивност (RDA) е тест, който измерва колко абразивен е продуктът за устна хигиена върху зъбите. Колкото по-висок е RDA номерът, толкова по-твърд и абразивен е продуктът върху нашите зъби. Диапазонът на RDA е от 0 - 260 и той обикновено се разделя на следните групи:

  • много ниско абразивно (0-39) --> Orawellness има 33 абразивност
  • ниско абразивно (40-70)
  • средно абразивен (71-99)
  • висока абразивност (100-149)
  • вредно абразивно (150+)


Също така се тества и стойността на PCR - Съотношение на почистване на пеликулите (допълнителна защита върху емайла). Тя измерва колко добре продукт полира зъбите и премахва петна, като стойността на Shine е 47 (Въпреки че не е строго дефиниран, PCR обикновено варира от 0-150.


Индекс на ефективност на почистване (CEI) комбинира нивото на абразивност на продукта (RDA) с почистващатата способност (PCR) в едно число, което ни казва колко ефективно един продукт може да почисти зъбите ни.


В Shine една от съставките е бяла каолинова глина, която има CEI оценка 98, което означава, че Shine има индекс на ефективност на почистване 91 от 100!
За това следете внимателно какви продукти прилагате за избелване на зъби, и се запознайте подробно с техните съставки!

1
Free Gift