Преминаване към съдържанието

Как да поддържате имунната си система силна и да избягате от настинките?

23 Jan, 2020 6

Като цяло имунната Ви система върши забележителна работа, като Ви защитава от болестотворни микроорганизми. Но понякога се проваля: някой микроб или вирус нахлува успешно в тялото Ви и Ви разболява. Възможно ли е да се намесите в този процес и да засилите имунната си система? Ами ако подобрите диетата си? Приемате определени витамини или билкови препарати? Направите други промени в начина на живот с надеждата да създадете почти перфектен имунен отговор?

Ето няколко неща, които трябва да знаете за имунната система и как да я подобрите с помощта на рибено масло:

Какво представлява имунната система?

Това са всички неща, които телата ни използват за борба с инфекцията: антитела, клетки и много други неща, които ни поддържат здрави. Като цяло имунната система върши невероятна работа, като се справя с безобидните микроби, които живеят в нас и върху нас. Същевременно, тя идентифицира и изгонва онези по-вредни видове, които могат да причинят болести.

Какво да направите, за да не се разболявате?

Има толкова много вируси, които са се развили, за да причинят настинки - може би 200 или повече. Трудно е да разберем как можем да побеждаваме всички тях. Те се разпространяват от човек на човек чрез малки капчици във въздуха, или чрез слуз, която попада върху ръцете и върху повърхностите. Можете да предприемете разумни стъпки, за да намалите риска от предаване, като измивате редовно ръцете си, храните  се здравословно и намалите вредните навици като тютюнопушене и прием на алкохол.

Ами децата? Защо те се разболяват повече?

Имунната система трябва да се научи: тя трябва да натрупа опит. Точно както ходим на училище, за да научим факти, също така ходим там да вземем микроби и да тренираме имунната си система.

Например, когато веднъж се е натъкнала на вирус, имунната система обикновено запазва „памет“ за това как се е отървала от този вирус от тялото. Ако попадне на същия вирус по-късно в живота, имунната система може да се върне към тази „памет“ и да атакува и побеждава вируса, преди да Ви разболее.

Имунната система на децата все още не се е научила да се бори с различните видове вируси. Ето защо те се разболяват много повече от възрастните.

Как рибеното масло ще Ви помогне да подобрите имунната си система?

И така, как да се погрижите имунната Ви система да бъде здрава и да пази вирусите и микробите на далече? Разбира се, здравословното хранене, приемът на достатъчно количество плодове и зеленчуци и пиенето на поне два литра вода дневно задължително трябва да присъстват в ежедневието Ви. Но има още един елемент, който ще Ви помогне да имате здрав имунитет, независимо дали навън е сезонът на вирусите или не – омега-3.

Омега-3 е една от най-популярните добавки в света. Милиони от нас приемат омега-3 всеки ден, за да поддържаме сърцето, мозъка и ставите си. Но знаете ли, че омега-3 може да помогне и за поддръжането на имунната Ви система?

Как Омега-3 влияе на имунната система?

Лимфоцитите са клетки, които патрулират тялото за потенциални заплахи под формата на бактерии, вируси и гъбички и без да стават твърде задълбочени, могат да бъдат класифицирани като Т-клетки или В-клетки. Оттук идва и ролята на Омега-3, тъй като различни проучвания показват, че допълването на диетата с Омега-3 може значително да увеличи активирането и броя на Т-клетките в тялото, а следователно и способността му за борба с болестта.

Rosita EVCLO – естественият начин за по-здрава имунна система

Ако искате да се погрижите за тялото си и за имунната си система. Изберете Rosita. Прясно, диво и сурово, рибеното масло от треска на Rosita представлява натурален източник на Омега-3 мастни киселини, мастноразтворим витамин А и витамин D3.

Извлечено от едни от най-чистите води на Северния Атлантик, създадено по древна, викингска технология, то запазва в себе си всички хранителни вещества. Това го прави подгодяща хранителна добавка за цялото семейство - както за големите, така и за по-малките членове. Фактът, че е неферментирало е само още една причина да го изберете.

Ежедневният прием на Rosita Evclo ще помогне да подобрите здравето си като цяло и най-вече, да се погрижите за имунната си система. Поръчайте още сега!

1
Free Gift