Преминаване към съдържанието

Колко често трябва да мием зъбите си?

02 Jun, 2021 383

Има ли такова нещо като прекалено чисти зъби?

Някои експерти казват, че можете да миете зъбите си когато поискате, докато други са на мнение, че е добре да се придъжате към стандартната процедура: миене на зъбите сутрин и вечер. Истината, обаче, е някъде по средата. Всъщност, ако искате да поддържате зъбите си здрави и чисти, трябва да внимавате как ги миете.

Ако поне веднъж сте си задавали въпроса „Как да се грижа по-добре за зъбите си?“, то най-вероятно сте се чудили дали не е добра идея да ги миете повече от веднъж. И понеже зъбите се замърсяват най-често по време на хранене, логично би било да решите, че миенето на зъбите след хранене е най-доброто решение.

Дали е така, обаче?

Ето какво трябва да знаете за миенето на зъбите след всяко хранене и кое е най-доброто решение, ако искате да имате здрави зъби:

Проблемът с миенето на зъби след всяко хранене...

Според експерти, само по себе си миенето на зъбите след всяко хранене не може да навреди на емайла. Проблемът идва, когато миенето на зъбите е предхождано от излагане на киселина. В този случай, износването на емайла и дентина се увеличава драстично.

И, ако си мислите, че трябва да спрете да ядете кисели храни, недейте. Почти всяка храна, когато консумираме, има някакво ниво на киселинност. Хубавата новина е, че телата ни имат невероятната способсност да се реминерализират. А в устната ви кухина това се случва благодарение на слюнката. Ако измиете зъбите си веднага след хранене, обаче, значително намалявате шансовете на тялото си да възстанови само минералния баланс на зъбите ви.

Може да го усетите и сами...

Ако искате да се убедите в това твърдение, може да го направите като експериментирате. Усетете повърхността на зъбите си веднага след като сте яли нещо кисело: парче лимон или салата с оцет, например. Опитайте се да запомните какво е усещането. Изчакайте известно време и усетете отново повърхността на зъбите си. Ще забележите, че тя е станала много по-гладка. Това е така, защото тялото ви само е възстановило минерализацията на зъбите.

И така, да мием ли зъбите си след хранене?

Когато става въпрос за миене на зъбите след ядене, най-добрата стратегия е да изчакате поне 20 минути преди да миете зъбите си с четка и паста за зъби. Непосредствено след ханене, емайлът ни е отслабен и последното нещо, което искаме, е да му навредим като допълнително търкаме зъбите си.

Въпреки това можем да ускорим способността на тялото да се възстановява след като е било изложено на „киселинна атака“.

Вместо да миете зъбите си, просто жабурете устата си с чиста вода след всяко хранене. Водата ще отмие киселината по зъбите като в същото време няма да ги наранява, както би направила четката за зъби.

Подобрете здравето на зъбите си с помощта на пудрата на Dr. Hisham`s

Тя е органична и избелва зъбите, без да ги уврежда. Създадена в Нова Зеландия по оригинална холистична рецепта. 

  • Елиминира петната от окисляване за по-бели зъби;
  • Реминерализира зъбите по естествен начин;
  • Потиска бактериите, които причиняват кариес и лош дъх;
  • Предотвратява заболявания на венците, които са пряко свързани с Алцхаймер/деменция и други дегенеративни заболявания на цялото тяло.

Органичен детокс, който допълва грижата за устната кухина и бялата усмивка. Препоръчва се в комплект с вода за уста на същата марка. Тя е концентрат и 

  • Aктивно освежава дъха;
  • Елиминира органичните петна за естествено избелване на зъбите;
  • Бори се с плаката, възпалението и гниенето, причинено от бактерии.
1
Free Gift