Преминаване към съдържанието

RealFood представя RawNature в България

02 Mar, 2023 23

Нашата мисия винаги е била да ви предлагаме чисти, качествени и с най-добро въздействие върху здравето и красотата ви хранителни добавки и продукти. Стремим се те да са с минимален отпечатък върху природата, затова през март към нашето портфолио с гордост включваме за първи път и новозеландските продукти за тяло Raw Nature – натурални дезодоранти, балсами за устни, сух шампоан и балсам срещу насекоми. Те са отличени с множество награди за качество в категория „продукти за красота“ и „веган козметика“, и отговарят на най-високите изисквания за екологичност и грижа за природата.

Защо избрахме Raw Nature?

 Най-важната причина да изберем Raw Nature, е чистотата на козметиката и натуралните съставки, повечето от които са дори ядивни. Липсата на алкохол, талк, изкуствени аромати, парабени, алуминий, пластмаса, палмово масло, ги прави изключително подходящи за голям кръг потребители – от тийнейджъри до възрастни, за хора, които следват веган режим, или страдат от най-често срещаните алергии или не желаят да замърсяват природата.

 Новозеландското масло на Манука – звездата на Raw Nature

„Звездата“ в състава на продуктите Raw Nature е натуралното новозеландско масло от Манука - Leptospermum Scoparium Branch/Leaf (NZ Mānuka).

Какво знаем за маслото от Манука?

То се извлича от растението Mānuka от Нова Зеландия. Представлява свърхконцентрирано растително етерично масло. Активната му съставка е лептоспермон.

Маслото от манука има антибактериално действие - предпазва от неприятните бактерии по кожата и е естествен дезодорант.

Бори се с пърхота, почиства и подхранва скалпа, като същевременно се бори с бактериите, дрождите и гъбичките, затова го има и в сухите шампоани на марката. Намалява и облекчава зачервяванията, сухите участъци, мазните пори, акнето и екземите. Затова е дори по-ефективно от маслото от чаено дърво и присъства в балсамите за устни и в балсама за тяло срещу насекоми. Намалява възпалението, като помага за успокояване на кожата. Подпомага заздравяването, като спомага за растежа на нови клетки в тялото.

Чист „суров“ състав с голямо въздействие

Органичното кокосово масло в състава на продуктите е извлечено от прясно нарязани кокосови орехи без използването на химикали. Богато е на незаменими мастни киселини, полифеноли, витамин Е, К и желязо. Естествен овлажнител – помага за задържането на влагата и поддържа кожата хидратирана. Антиоксидантите в състава му предпазват кожата от вредното въздействие на слънцето и от замърсяването. Има противовъзпалително действие и намалява зачервяването и дразненето та сухата, сърбяща кожа. Действа антибактериално и противогъбично.

Органичният прах от тапиока в натуралните дезодоранти абсорбира пот и масло, до 150 % от собственото си тегло. Също като кокосовото масло е ядивна съставка. В козметиката се използва, защото бързо абсорбира излишната мазнина от кожата, като я прави гладка и копринена. Намалява и раздразнението.

Не на последно място, продуктите на Raw Nature не съдържат вода, а това значи, че не се нуждаят от консерванти (парабени), за да бъдат стабилни.

Сода за хляб вместо алуминий. Тя относително отскоро се ползва в козметиката, но присъства в много рецепти за домашна такава. Содата бикарбонат има антимикробни свойства, което означава, че се бори с бактериите, причиняващи миризма под мишниците. Но тъй като е с по-висока киселинност от тази на кожата, не се препоръчва за хора с чувствителна кожа. За тях в продуктовата листа има и натурален дезодорант без сода.

Raw Nature се грижи за теб и за природата

Дезодоранти, балсами за устни, сухи шампоани, балсами за тяло срещу насекоми – Raw Nature предлага всичко нужно за ежедневна грижа за тялото. Но за потребителите е важно също, че продуктите не се тестват върху животни, веган са, не съдържат SLS, PEG, парабени, фталати, изкуствени аромати, LPG, феноксиетанол, алуминий, талк, алкохол, силикони и пластмаса, палмово масло. Дезодорантите са изцяло с естествени аромати. Сухите шампоани не увреждат скалпа и го предпазват от изсушаване. Балсамите за устни са дълготрайни, имат противовъзпалително, антибактериално и с противостареещо действие. Всички продукти съдържа основни естествени, предимно ядливи съставки с доказано въздействие в новозеландката традиционна медицина и от съвременната наука. Употребата на всички продукти не изисква вода, което също е голямо удобство в забързаното ежедневие.

Голям плюс на бранда е, че се грижи да оставя минимален отпечатък върху природата с производството и с използването на продуктите си. Raw Nature e първата фирма в Нова Зеландия, която използва опаковки от 100% биоразградим картон, с което насърчава рециклирането и устойчивата грижа за природата.

Raw Nature – награди и признание от потребителите

Много от продуктите на Raw Nature са отличени с Eco Award и Organic Beauty Award, през 2021 и 2022 г.  Световно известни модни издания са включвали Raw Nature в своите селекции с препоръки към читателите си – британското издание на „Воуг“, „Мари Клер“, „Грация“. Всички наши предложения към вас са сертифицирани от международни организации, така че да отговорят и на нашите високи очаквания за състав, въздействие и съотношение „качество-цена“.

1
Free Gift