Преминаване към съдържанието

Рибено масло за деца

08 Nov, 2018 412

Рибено масло за деца

Подходящо ли е да даваме рибено масло за деца?

Много от педиатрите препоръчват да допълним менюто на нашето бебе или дете с рибено масло.

От раждането до пубертета в организма на децата ни протичат бурни промени. Развиват се всички органи и системи и тялото се нуждае не само от допълнителна енергия, но и от вещества, гарантиращи оптимален растеж и развитие.

 

Високи хранителни стойности

Рибеното масло съдържа важни хранителни вещества, които гарантират оптимално развитие за вашето дете/бебе. То е богато на витамини А и Д и омега 3 мастни киселини.

 

Без живак

За разлика от рибата, повечето рибени масла са пречистени от тежки метали и по-специално от живак. Производителите пречистват маслата от различни океански замърсители и тежки метали (методът на извличане е от изключителна важност, тъй като, ако методът не е щадящ, той уврежда хрителните стойности на маслото).

 

Подпомага мозъчната дейност

DHA в рибеното масло поддържа интегритета на мозъчните клетки и подпомага комуникацията между невроните. То подобрява и концентрацията при бебетата.

 

Подобрява настроението

Редовния прием на рибено масло ще направи вашето бебе щастливо и усмихнато. Някои излесдвания доказват че рибеното масло може да помогне при деца със синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието.

 

Подпомага зрението

Наличието на DHA в рибеното масло може да подпомогне зрението на вашето дете, а витамин А предпазва здравето на очите.

 

Укрепва костите

Рибеното масло прави костите на бебето ви по-здрави поради наличието на витамин Д. Омега-3 мастните киселини, от своя страна, поддържат добрия им минерален състав.

 

Подобрява имунитета

Високите нива на мастни киселини в рибеното масло могат да предпазят детето ви от настинка, кашлица или грип.

Бебетата често стават жертви на екземи – често срещано заболяване на кожата. Омега-3 мастните киселини биха могли да успокоят симптомите.

Ако детето ви никога не е консумирало риба или рибено масло, или имате подозрение за хранителна алергия, моля консултирайте се с вашия лекар преди да използвате маслото. Като дипълнителна застраховка можете да сложите капка от маслото върху малък участък от кожата на детето преди директната консумация.

1
Free Gift