Преминаване към съдържанието

Три хранителни добавки + колаген за сияйна кожа в зряла възраст

26 Apr, 2022 138

Всяка жена се чувства красива със здрава, хидратирана, силна и свежа кожа. За да бъде тя такава, е важна добрата грижа, чиито резултати се виждат най-ясно в лицето след 40-та година. Но как да компенсираме следите на времето, малките злоупотреби с грим, стрес, слънце, болестти или преумората? Предлагаме ви 3 конкретни хранителни добавки и витамини, които в комбинация с хидролизиран колаген, карат кожата да „грее“, когато влезе в по-зряла възраст. 

Л-лизин

L-лизинът е аминокиселина - градивен елемент на колагена. Не може да се синтезира сам и се приема чрез храната или като хранителна добавка. Често липсва при тези от нас, които следват вегетарианска диета.

Тялото се нуждае от до 2-3 грама лизин на ден за оптимален синтез на колаген, количество, което е трудно да се получи само с хранителен режим, или със само с прием на колагенови пептиди. Затова комбинацията от лизин и колаген е препоръчителна за тези, които искат да запазят свежестта на кожата си .

Л-пролин

Л-пролинът е една от двайсетте протеиногенни аминокиселини в организма. Спомага за произвеждането на колаген и хрущял. Синтезът изисква 1000 мг пролин, който подобно на лизина трудно се натрупва в организма. Като се има предвид това, приемането му на добавка помага на тялото да синтезира по-ефективно собствен колаген. Тази комбинация прави кожата по-тонизирана и стегната.

Витамин C

Поздравления, ако пиете витамин C! Но освен чрез плодове и зеленчуци, кожата ни има нужда от него и на таблетки или ампули.

Витамин C е отговорен за много реакции в тялото, по-специално за производството на колаген и на протеини, които съставляват 80% от нашата съединителна тъкан.

Тялото се нуждае от 1000 мг витамин C на ден, за да произвежда колаген. Той озарява кожата и подобрява нейната текстура, така че да изглежда по-млада и по-здрава.

Това е и мощен антиоксидант, който подпомага борбата със свободните радикали и намалява възпалението в тялото - още една причина, поради която е от полза за кожата.

Накратко, след 40-годишна възраст, естественото производство на колаген в организма има нужда от подкрепа чрез балансирана диета и от няколко вида хранителни добавки. По този начин възвръщаме високите нива на аминокиселини и витамини, които са нужни за напълно ефективен синтез на протеина.