Преминаване към съдържанието

Кога колагенът излиза от годност?

11 May, 2022 311

Често купуваме хранителни добавки и се опитваме да следваме рутина по приема им, но нещо се случва и се чудим: в срок на годност ли е, ще си навредя ли, ако продължа приема? 

3 месеца редовен прием на колаген за реални резултати

Ползите от хидролизирания колаген за цялостното ни здраве – за костите, ставите, кожата, косата и ноктите, за чревното здраве, при възпаления и травми, за спортни успехи, са добре известни. Затова редовният и продължителен прием на хидролизиран колаген от възрастните, особено след 25-годишна възраст, е част от рутината на активните хора, спортистите, тези, които се възстановят от ставни заболявания. Изследванията показват, че трябва да приемаме редовно колаген в продължение на поне три месеца, за да има видими резултати.

Повечето опаковки с протеина на прах съдържа 20 до 30 порции, като Хидролизираният колаген RealFood съдържа 40 дози по 10 гр. на ден. Хранителната добавка може да се прибави към кафето, чая, смутито, закуската, без да променя вкуса и консистенцията им, така че лесно става част от ежедневието.

Как да съхранявате хидролизирания колаген?

Колагенът се предлага в опаковка, която го пази от външни влияния - влага и светлина. Тя е със специално алуминиево покритие, което не вреди на човека и продуктът е херметически запечатан.

Съветът на експертите е да изберете колаген в плътна кутия, която предлага по-добра защита от светлина и влажност. Мийте ръцете си, преди да използвате специалната мерителна лъжичка и я съхранявайте в опаковката, така че да я пазите от досег с външни бактерии. Съхранявайте колагена на хладно и сухо място,  на стайна температура, далеч от пряка слънчева светлина.

Срок на годност и най-добър до?

Както всеки продукт, и колагенът има срок на годност, който е определен от производителя. Джордан Ферира, американски специалист по безопасност на храните, смята, че повечето хранителни добавки могат да се приемат безопасно повече от 3 години, но общото правило е 2 години.

Но, ако продуктът съдържа антиоксиданти като витамин Ц, Е, куркума, тогава той е с по-дълъг срок на годност. Тези добавки удължават живота на хранителната добавка.

Но, ако приемате колаген редовно, всеки ден за поне един месец, едва ли ще стигнете до въпроса за годността. Може да се приема дълго време, без прекъсване, тъй като е натурален продукт и не е обогатен с оцветители или други синтетични подобрители на вкуса или трайността. Но, ако забележите промяна на цвета, консистенцията, миризма, прекратете приема на добавката. Нашият съвет е да използвате винаги мерителната лъжичка само по предназначение и да не я смесвате с други продукти.

Препоръчваме ви да приемате редовно колаген за превенция на различни заболявания, за грижа за красотата, за възстановяване. Ако спазвате указанията на производителя за безопасна употреба, за запазването му в най-добро качество и състояние, ще се радвате на резултати, които ви правят по-здрави, силни и доволни от външния ви вид.

1
Free Gift