Преминаване към съдържанието

Здравословните ползи от приема на рибено масло

29 Mar, 2019 71

Рибеното масло – добър приятел по пътя към здравето

Искате ли с лекота да поддържате здравето си във форма? Да имате добро зрение и памет, красива кожа и здраво сърце? Разбира се, че искате! Всеки човек иска това за себе си и любимите си хора. Но знаете ли как да го постигнете? Ако ви се струва сложна и изискваща много време и усилие инвестиция, има един продукт, който ще промени мнението ви, рибено масло Rosita. Ето защо:

Рибата - източник на здраве

Знаете ли, че рибата е известна като една от най-здравословните храни на планетата? Това е така, защото тя съдържа в себе си важни хранителни вещества като протеини и витамин D. Рибата е и най-добрия в света източник на Омега-3 мастни киселини, чиито ползи за здравето на тялото са известни от години. Достатъчното количество от всички тези вещества ви поддържа здрави като се грижи за много от функцииите в тялото.

Ако не ядете много мазна риба, приемането на рибено масло във вид на хранителна добавка може да ви помогне да си набавите нужните Омега-3 мастни киселини и всички останали полезни вещества, които консумирането на мазна риба предоставя на тялото ви.  Всички тези неща правят рибеното масло може би най- консумираната хранителна добавка в света.

Какво представлява рибеното масло?

Рибеното масло е мазнината или маслото, извлечено от тъканта на по-мазните видове риба. Световната здравна организация (СЗО) препоръчва да се консумират 1-2 порции риба седмично. Това е така, заради Омега-3 мастните киселини, които се грижат за здравето на тялото и дори имат силата да го защитят от редица заболявания.  Въпреки това, ако не успявате да ядете 1–2 порции риба седмично, добавката рибено масло Rosita може да ви помогне да получите нужното количество Омега-3.

Около 30% от рибеното масло се състои от Омега-3, а останалите 70% са от други мазнини. Но това не е всичко, рибеното масло зарежда тялото с витамини А и D. Важно е да се отбележи, че видовете Омега-3, открити в рибеното масло, имат по-големи ползи за здравето от тези, открити в някои растителни източници.

Основните Омега-3 в рибеното масло са наречени ЕPA и DHA, докато в растителните източници се откриват главно алфа-линоленова киселина (ALA). Въпреки че ALA е есенциална мастна киселина, EPA и DHA имат много повече ползи за здравето.

Защо рибено масло Rosita?

Защото е изцяло натурално и с доказан произход. Древната викингска технология на производство, която се използва за направата на рибено масло Rosita, го превръща в уникален продукт, грижещ се за цялото тяло. Rosita дава на тялото нужните дози Омега -3, Витамин А и Витамин Д, за да бъде то здраво, красиво и да функционира пълноценно.

 

Защо рибеното масло Rosita е толкова полезно?

Грижи се за здравето на сърцето

Известно е, че сърдечните заболявания са основна причина за смърт в световен мащаб. Тези цифри могат да бъдат променени с приема на рибено масло. Според специалисти, хората, които консумират повече риба или приемат рибено масло, имат много по-нисък риск от проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. Множество рискови фактори за сърдечно-съдовите заболявания сякаш намаляват при консумацията на риба или рибено масло. Благодарение на Омега-3 и така важния за тялото витамин D, които откриваме там, приемът на рибено масло Rosita може да повлияе благоприятно на здравето на сърцето като:

Нивата на холестерол: Може да повиши нивата на “добър” HDL холестерол.

Триглицериди: Може да понижи нивата на триглицеридите с 15-30%.

Кръвно налягане: Дори в малки дози, рибеното масло спомага за намаляване на кръвното налягане при хора с повишени нива.

Плака: Може да попречи на плаките, които карат артериите да се втвърдяват, както и да направи артериалните плаки по-стабилни и по-безопасни за тези, които вече ги имат.

Фатални аритмии:  При хора, които са изложени на риск, това може да намали фаталните аритмични събития. Аритмиите са необичайни сърдечни ритми, които в някои случаи могат да причинят инфаркт.

Подпомага здравето на очите

Подобно на мозъка, очите разчитат на Oмега-3. В допълнение към тях, в рибеното масло Rosita се съдържа и така важния за здравето на очите Витамин А.  Доказателствата показват, че хората, които не получават достатъчно Омега-3, имат по-голям риск за здравето на очите си. Освен това, здравето на очите започва да намалява с напредването на възрастта, което често води до възрастова дегенерация на макулата. Ако започнете да приемате рибено масло, значително ще намалите вероятността зрението ви да наруши с възрастта.

За здрава нервна система и добро настроение

Вашият мозък е съставен от почти 60% мазнини, а Омега-3 заемат голяма част от този процент. Ето защо, приемът на рибено масло е от съществено значение за нормалната мозъчна функция.  В действителност, някои проучвания показват, че хората с определени психични разстройства имат по-ниски нива на Омега-3 в кръвта.

Приемът на рибено масло Rosita може да предотврати появата или да подобри симптомите на някои психични разстройства.  В допълнение, допълването с рибено масло Rosita във високи дози може да намали някои симптоми на шизофрения и биполярно разстройство, както и да подобри настроението при хора страдащи от депресия. Депресията е сериозно и изключително разпространено психично разстройство.

Проучванията показват, че при хората, които редовно ядат риба или приемат рибено масло, има по-малка вероятност от развитието на депресия. Многобройни контролирани проучвания показват също, че Омега-3 са полезни срещу депресията и значително увеличават ефективността на антидепресантите. А наличието на витамин D подобрява настроението.  

Това означава, че приемът на рибно масло Rosita може буквално да ви направи по-щастлив човек и да ви помогне да подобрите качеството на живота си.

Грижи се за здрави и силни кости

С напредването на възрастта костите могат да започнат да губят основните си минерали, което ги прави по-склонни да се счупят. Това може да доведе до състояния като остеопороза и остеоартрит. Калцият и витамин D са много важни за здравето на костите, а някои проучвания сочат, че Омега-3 също могат да бъдат полезни.  Хората с по-високи нива на Омега-3 имат по-добра минерална плътност на костите.  Приемът на рибено масло Rosita ще се погрижи за здравето на костите ви, не само благодарение на Омега- 3, но и на съдържащият се в него витамин D, жизнено важен за здравето на костите.

Красивата кожа – мисия възможна с рибено масло

Красивата и здрава кожа е много важна за външния вид и доброто самочувствие. Тя е от изключително значение за това как се възприемаме и как ни възприемат останалите хора. Здравето на кожата може да се променя постоянно, в зависимост от храненето, начинът на живот, стресът и това дали се излагаме на слънце без защита. Доказано е, че рибеното масло Rosita, отново заради Омега-3, витамини А и D има силата да осигурява на кожата всичко необходимо, за да бъде тя здрава и да запази младежкия вид за по-дълго време.

1
Free Gift